12 порад, як зменшити сухість в очах

Сухість очей

Люди, які страждають від синдрому сухого ока або від кератокон’юнктивіту, можуть відчувати почервоніння, чутливість до світла, нечіткість зору або відчуття, ніби щось потрапило в око. Рекомендовано звернутися до лікаря, якщо ваші симптоми погіршуються і викликають дискомфорт. Ми пропонуємо до вашої уваги прості домашні поради для полегшення симптомів сухого ока.

1. Не забувайте про постійне додаткове зволоження краплями для очей

Простий спосіб, щоб зволожити очі — це безрецептурні очні краплі. Добре ознайомтеся зі складом крапель, щоб уникнути алергенів, які можуть викликати у вас подразнення.

2. Спробуйте використовувати теплі компреси

Прикладання теплих компресів (це можуть бути різноманітні трав’яні настойки, наприклад, ромашка або календула) може підвищити рівень вологи та сприяти виробленню сліз.

3. Обмежте час перебування перед екраном

На жаль, екрани наших моніторів або смартфонів найчастіше призводять до сухості очей. Робіть перерву та зарядку для очей — це допоможе знизити напруження.

4. Використовуйте зволожувач повітря

Зволожувач повітря додатково підвищує рівень вологи в повітрі, що робить його ідеальним засобом для сухих, подразнених очей.

5. Зробіть своє перебування в приміщенні максимально комфортним

Сухість очей також може бути через те, що ви можете перебувати під вентиляційним отвором кондиціонера або потоком повітря від вентилятора. Якщо ви відчуваєте дискомфорт, то змініть місце свого перебування або вимкніть пристрої, які сушать ваші очі. 

6. Вживайте поживні добавки, особливо омега-3

Вживання омега-3 може допомогти вам зменшити симптоми сухості очей. Рекомендовано проконсультуватися з вашим лікарем. 

7. Пийте більше води

Ні для кого не секрет, що достатнє вживання рідини є корисне для всього організму. Слідкуйте та нагадуйте собі ви пити склянку води протягом дня, навіть, якщо ви не відчуваєте спраги.  

8. Очищайте повіки

Очищення повік може відкрити закорковані сальні залози, що сприятиме більшому надходженню вологи та знизить сухість в очах.

9. Захищайте свої очі від УФ-випромінювання — носіть сонцезахисні окуляри

Коли чутливість до світла починає турбувати, надягайте сонцезахисні окуляри. Саме вони захищатимуть ваші очі від небезпечного ультрафіолетового випромінювання та відблисків. 

10. Скоротіть споживання алкоголю

Спиртні напої зневоднюють. Зменште до мінімуму або взагалі припиніть вживання алкоголю. Такий захід зможе допомогти зменшити неприємну сухість очей.

11. Намагайтеся більше кліпати 

Кліпання — це природний процес, який допомагає зволожити наше око. Щоб збільшити кількість вологи в очних яблуках, спробуйте виконати кілька вправ із кліпанням.

12. Їжте більше харчових продуктів, які багаті на антиоксиданти

Намагайтеся їсти більше продуктів, що багаті на ці поживні речовини, таких як листова зелень, ківі, броколі, морква та солодка картопля тощо.

Коли звертатися до лікаря, якщо вас турбує сухість в очах

Часто сухість очей — це тимчасове подразнення. Але якщо симптоми погіршуються, не проходять кілька тижнів або не полегшуються домашніми засобами, краще звернутися до лікаря. Він допоможе визначити, чи потрібне вам спеціальне лікування.

Схожі записи